Chci prodat auto. Co mám dělat?

Ať už potřebujete z jakéhokoliv důvodu rychle hotovost nebo máte vůz, který chcete prodat, stačí zvednout telefon, zavolat a výkupní technik společnosti vykupující auta přijede buď na smluvené místo nebo se si domluvíte schůzku v jejich dílenském servisu. Technik ohodnotí vůz na základě technického stavu vozu, jeho servisní historie, počtu najetých kilometrů, počtu majitelů či původu. Po podepsání smlouvy vyřídí veškerou administrativu ohledně převodu práv a hotovost dostanete ihned na ruku. Celý proces může být hotový do třiceti minut.

prodej vozu

Kromě osobních vozů se vykupují také motocykly, veteráni, dodávky, karavany, stroje a jiná technika. Vůz může být stejně tak v leasingu či úvěru. Po podpisu smlouvy společnost převezme splátky za vás a po prodeji se už nemusíte o splácení starat.

Může se jednat o zánovní vozy, stejně jako havarované či veterány. Vykupují se vozy v jakémkoliv stavu, samozřejmě je tím ovlivněna konečná cena.

Co tedy potřebujete k prodeji auta? Velký a malý technický průkaz, doklad totožnosti, například občanský průkaz a úředně ověřenou pnou moc ke změně vlastníka. Tu si můžete stáhnout na internetu nebo vám ji přímo poskytnou během procesu prodeje.

Pokud vás zajímá výkupní cena vozu, můžete zadat údaje vozu na stránce výkup aut praha Auta-vykup.cz a přibližnou cenu se dozvíte během chvilky. Samozřejmě konečnou cenu ovlivňují ještě další parametry zmíněné výše (stav vozu, závady, servisní historie,atd.), které se stanoví během technické prohlídky vozu.

technická prohlídka vozu

Autobazary a výkupní společnosti nabízejí vždy nejlepší cenu za váš vůz, takže určitě stojí za to využít nabídky a zjistit u více odkupujících, na kolik by vůz ohodnotili. Při výběru je dobré dát na reference ostatních lidí, přátel nebo členů rodiny, vždyť nikdo nechceme prodat auto pod cenou a skončíme nakonec tam, kde nám nabídnou nejvíc.