K čemu a proč je jíst, když to ještě není ani vyrostlé?

Častokrát se člověk pozastaví nad tím, co je druhý schopen strčit do pusy. Ovšem na klíčcích není nikterak nic zvláštního, ba právě naopak by takové klíčky měly být součástí, a to pravidelnou, každého jídelníčku! Vylepší nejen samotný pokrm, ale přinesou tělu tolik potřebné látky, které už se jinde velice těžko hledají – přesně proto také neustále roste popularita a oblíbenost těchto složek potravy. Samozřejmě, lidstvo odnepaměti pěstuje nějakou tu obilovinu, to je zcela jasné. Ovšem často se nestane, že by lidé pojídali už vyklíčené rostlinky. A to se dnes změní.obilná semínka na bílém podkladu

Proč si dát ten klíček?

Třeba takové obilné klíčky Naklíčeno.cz jsou naprosto ideálním doplňkem každého jídla a mají široké použití. Ale proč vlastně jíst něco, co ještě ani není hotové? Například proto, že takové klíčky obsahují opravdu vysoký počet bílkovin, které jsou nutné ke stavbě svalové hmoty a vůbec ke všem důležitým činnostem těla, protože bílkovina – to je základ všeho života na Zemi. Samozřejmě obsahují také cukr a škrob, bez těch to nejde, celou řadu tělu prospěšných vitamínů a minerálních látek spolu se stopovými prvky. Tam je nejdůležitější jmenovat hlavně vitamíny skupiny B a E, které jsou obzvláště důležité pro správný chod těla. Například vitamín B také pomáhá při předcházení oparům nebo zánětům. Je tu také spousta minerálů – vápník, fosfor, draslík či hořčík, mangan, železo, super zinek nebo třeba selen pro zdravé vlasy.vyrostlé klíčky na zlatém podnose s bílým pozadím

A k čemu je vlastně jíst?

No, úplně ke všemu. Dejte si je k řízku a k bramborám spolu s ostatní zeleninou, na páře, grilu či na pánvi připravené, dejte si je do polévky, buďto krémové, kde je rozmixujete, nebo jiné, kde je jen posypete (lze i prohodit). Můžete si je dávat do salátů, příloh, polévek. Zkrátka do všeho, kde byste chtěli chuť trochu vylepšit. A příprava už vůbec není těžká, stačí se jenom podívat na nějaký recept a hned víte, že to není žádná raketová věda.